Takljuskupoler – Fokus på ljusinsläppet…

Akrylkupoler

En exklusiv och estetisk lösning
Akrylkupoler är en exklusiv lösning, de används främst till byggnader där det är viktigt med ljusinsläpp. Exempel kan vara privata hem och garage, kontor eller skolor, institutioner och andra offentliga byggnader.

Akrylkupolerna är gjorda av polymetyl metakrylat (PMMA), som är ett termoplastiskt material med en mycket god väderbeständighet och styrka. En UV-absorbator blandas med materialet vilket förhindrar den stora majoriteten av UV-strålarna från att tränga genom takljuskupolen.

Du kan få takljuskupoler i akryl i många olika storlekar, och de skapar ljus i det dagliga livet på ett exklusivt sätt. I kombination med våra öppningsbara system kan de användas för både komfort- och brandventilation.

2, 3, 4 eller fyra skikt med horisontell platta
Akryl takljuskupoler har olika former och storlekar. Du kan välja mellan välvd, rektangulär eller pyramid i antingen 2-, 3-, 4- eller fyra skikt med en horisontell akrylplatta. Dessutom kan du välja antingen klar eller opal takljuskupol.

Klara takljuskupoler är optimala för exempelvis kontorsmiljöer där det inkommande ljuset är i fokus, medan opala kupoler ofta används i omklädningsrum och badrum, eller rum där det önskas ett mer diffust ljus.

Du kan med fördel välja takljuskupol med fyra skikt, eller fyra skikt med en horisontell akrylskiva, om du har speciella krav på ljudisolering och U-värde. I situationer där det finns ett större behov av antingen brusreducering eller isolering (U-värde), är det dock rekommenderat att använda två-skiktskupoler.

Akrylkupoler Illustration

Akrylkupoler

Akrylkanterna är inneslutna i strängpressade aluminiumprofiler. Den speciella plastprofilen mellan akrylkskikten garanterar ett fast avstånd mellan plattorna, och dessutom en förbättrad isoleringsförmåga i kantzonen. Den yttre tätningen mellan aluminium och det yttre akrylskiktet görs med butylpackning.

Akrylkupoler Tabell

* a = resultat gäller för 75 x 75 cm och 30 cm karm ovanför det färdiga taket
* b = resultat gäller för 120 x 240 cm och 30 cm karm ovanför det färdiga taket

Här kan du se – Våra standardstorlekar

Akrylkupoler Tabell

* Måtten gäller för massiva träkarmar