Träkarmar, isolerade eller massiva

Träkarmar, isolerade eller massiva

När du väljer karmtyp bör du vara medveten om att karmen tillsammans med valet av takljuskupol är avgörande för u-värdet på takfönstret. Karmar kan också beläggas invändigt med lackerad eller plastbelagd plåt där det finns krav på smidighet och rengöringsvänlighet. Du kan också få grundade karmar.

Massiva träkarmar
44 mm karm, V+ kvalitet, max. 18 % fukthalt vid bearbetning, fasta eller öppningsbara tillgängliga i höjder från 120 mm och upp i steg om 90 mm. En öppningsbar karm är 46 mm högre än den fasta karmen.

Karmarna är gjorda med 10 mm ”pappkant”, som bidrar till att säkerställa en bra täckning. Öppningsbara karmar görs med tätningslist mellan den fasta och den öppningsbara delen och med galvaniserade gångjärn med mässingsdetaljer.

Isolerade träkarmar
48 mm isolerad karm (för akryltakljuskupoler och PC takljuskupoler) är invändigt uppbyggd av 9 mm vattentät plywood och 30 mm trästomme/mineralull. Den utvändiga beklädningen är 9 mm vattentät plywood.

64 mm isolerad karm (för lanterniner) är invändigt uppbyggd av 9 mm vattentät plywood och 45 mm trästomme/mineralull. Den utvändiga beklädningen är 9 mm vattentät plywood.
Isolerade karmar tillverkas i alla höjder och storlekar för ditt jobb, men vi rekommenderar en karmhöjd på minst 30 cm.